هیچ وقت نگو مشکل بگو مسئله این اولین راه حل یک مسئله هست
مرسی که لطف کردید و جوابم رو دادید. چرا می گید مسله ؟ نمیدونم خوب چه فرقی دارن؟ این یه اسمه که به کار می بریم .
....
4- تفكر ؛ به عنوان ركن اصلي ايجاد و حل مساله هست (مسئله در معناي عام به اين صورت تعريف ميشه كه وقتي سوال و يا هدفي وجود دارد و براي اين سوال و يا هدف يك راه حل عمومي و يا خاص نيز موجود هست ، به مجموعه اين سوال و جواب يك مساله ميگويند ! بديهي است كه مسايلي كه جواب خاصي ندارند و يا جوابي براي آنها كشف مشده است يك مساله محسوب نميشوند. مانند بقاي فيزيكي ! كه يك مساله نيست. ( البته در صورتي كه فيزيك را به عنوان يك حقيقت بپذيريد !) در صورتي كه هر مشكل و مسئله اي در زندگي شما پيش آمده بايد علت و البته راه حل اون رو در ذهن جستجو كنيد. تفكر نا سالم عامل اصلي ايجاد مشكل و همچنين عدم توانايي در حل مسئله هست.
5- تصور ميكنم مشكل از جايي شروع شده كه شما فرار از مساله رو به جاي حل كردن اون انتخاب كرديد. (رفع موانع دو راه حل داره. 1- فراموش كردن مشكل 2- حل مشكل و شما راه اول رو انتخاب كرديد) پس توصيه ميكنم در حال از اين به بعد مشكلات رو حل كنيد و نه فراموش ! ...
.....
لطفا بحث رو ادامه بديد تا به نتيجه مشخصي برسيم.
متشكرم.
دوست گرامي
لطفا در صورتي كه براي شما ايرادي نداره چند سوال من رو جواب بديد:
1- آيا دارويي هم مصرف كرديد؟ در صورت جواب مثبت چه دارو هايي مصرف كرديد؟
2- آيا فكر ميكنيد از وضعيت حال حاضر خود آگاهي نسبي و يا كامل داريد؟ و يا اينكه از وضعيت خود بي اطلاع هستيد؟
3- اگر از وضعيت خود بي اطلاع هستيد، علت اون آشفتگي هست و يا پيچيدگي و يا عدم توانايي در تجزيه و تحليل و جمع بندي مسايل؟
4- معمولا قبل از گريه كردن به چه چيزي فكر ميكنيد و يا چه اتفاقي براي شما مي افتد؟
5- زماني كه گريه ميكنيد دقيقا به چه چيزي فكر ميكنيد؟
6- آيا پس از گريه كردن حال شما بهتر ميشود يا بد تر؟
7- پس از گريه كردن چه روندي را طي ميكنيد تا به وضعيت نسبتا عادي برگرديد؟
8- چه افرادي ؛ با چه ميزان تحصيلات و چه سن و سالي در ارتباط با شما و در اطراف شما هستند؟
9- افرادي كه در اطراف شما هستند با شما چه رفتاري دارند؟ آيا فكر ميكنيد طرز فكر آنها با ايجاد و يا حاد شدن مشل شما ارتباط دارد؟
10- وقتي حال شما بد ميشود (خصوصا زماني كه گريه ميكنيد) ديگران از وضعيت شما با اطلاع هستند؟ و يا اجازه اطلاع از وضعيت خود را نميدهيد؟
لطفا براي شروع به اين سوالات به شكل دقيق پاسخ دهيد. من اميدوار هستم كه با كمك خود شما بتوانيم اين شمكل رو به آهستگي حل كنيم.
لطفا دقت كنيد كه چيزي كه در اين مرحله مهم است كسب اطلاعات هست.
من براي اينكه شما را با روش حل مشكل خودتون آشنا كنم، روند حل مشكل رو براي شما شرح ميدهم.
هر فرايندي در تصميمگيري انسان شامل سه مرحله هست:
كسب اطلاعات و مواد اوليه -----------> پردازش و تجزيه و تحليل اطلاعات ------------> كسب نتيجه
و اين نتيجه حاصل شده تبديل به مواد اوليه جديدي براي فرايند بعدي ميشود. و اين روند روني هست كه باعث پيشرفت و توسعه بشر از ابتدا تا به امروز شده است.
حالا براي توسعه اين روند و آشنايي با روش حل مساله به اين نمودار دقت كنيد:
__
دادهها |
| |
اطلاعات |
| |
دانش حصول نتيجه
| |
بينش |
| |
تصميمگيري __|
در اين نمودار ملاحضه ميكنيد كه گرفتن نتيجه شامل پنج مرحله هست. اولين مرحله جمع آوري اطلاعات هست و ما در حال حاضر در اين مرحله به سر ميبريم.
ما بايد داده ها رو جمع آوري كنيم، سپس اونها رو به اطلاعات تبديل كنيم، اين اطلاعات در ما ايجاد يك دانش ميكند، ما با استفاده از اين دانش صاحب بينشي ميشويم كه به تصميمگيري درست و صحيح ما منتهي ميشود. نكته اساسي در اين نمودار وابستگي هر مرحله به مرحله قبل است. به اين معني كه اگر هر كدام از مراحل با اشتباه همراه باشد تصميمگيري نهايي در پيروي از آن درست نخواهد بود.
هدف من از طرح اين نمودار و اين مسايل اين هست كه شما بدانيد كه براي حل مساله خود بايد چه روندي را طي كنيد.
حالا با آگاهي بيشتري ميتوانيد سوالها را پاسخ داده و كمك كنيد.
موفق و پيروز باشيد.