سلام دوستان !
اول از شما آقا محمد گل تشکر میکنم به خاطر این سوالات دقیق و ظریف و زیبایی که پرسیدین. دست دوست عزیزمون هم آقای 121314 درد نکنه با جوابهای زیبا و قشنگشون.
خوب نظر شما اینه که خانمها کلاً در اجتماع و فعالیتهای اجتماعی مشارکت نداشته باشند و در عوض اولویت در این زمینه به آقایون داده بشه .
ممنون از سوال قشنگتون.
من نظر شخصی خودم رو میگم.
من معتقد به این نیستم که حضور خانم ها در اجتماع باید به کلی نفی بشه و جلوش رو گرفت. به هر حال بعضی از مشاغل هستندکه اتفاقا توانایی کار خانم ها در اونجاها بیشتره. نباید همه زنها رو محکوم به خونه نشینی کرد. اما این هم یادمون باشه که همیشه کار توی خونه برای زن و کارهای بیرون از خونه و بحث اقتصادی خانواده ها برای مرده. هر دو تاش هم در اسلام به عنوان
" جهاد مقدس " ازش یاد شده. کار توی خونه اسمش کلفتی نیست. همونطور که کار بیرون از خونه رو نباید نوکری نامید. اما متاسفانه این تعابیر در جامعه امروز ما و اون هم به بهانه های مختلف که نمیخوام بهشون اشاره کنم، الان رواج داره. خوب این ذهنیتی اشتباه هست.
من معتقدم که، همونطوری که شما هم در ادامه اشاره فرمودید،
« اولویت » در این زمینه باید برای اقایون باشه نه خانم ها. به هر حال یه اقا پسر تا نتونه یه کار مناسب و یه حقوق حداقل بخور نمیر داشته باشه، امکان نداره که بتونه اقدام به ازدواج کنه. چون اصلا همون خانواده دختر نمیتونن با این مساله کنار بیان.
شما ببینید از یک طرف داره بسیاری از کارها به دست خانم ها سپرده میشه، از طرفی دیگه عرصه برای اقایون تنگ تر میشه و بالتبع برای ازدواج دیر میتونن اقدام کنن. در نتیجه هم دختر و هم پسر تا چند سال مجرد میمونن. از اونطرف هم خانواده دختر نمیتونن قبول کنن که دامادشون کار نداشته باشه. به هر حال اینها زنجیره ای هست که به هم وصله. ما نمیخوایم اینجا از حقوق مردها دفاع کنیم و زن ها رو متهم کنیم.
زن ها خودشون بهتر میدونن که هر چه جلوتر برن و پست ها و مشاغل مختلف رو بدست بگیرن، اولین ضررش به خودشون میرسه. چون به هر حال دخترها زودتر از پسرها به بلوغ جنسی میرسن و این فشار بر روی اونها تداوم بیشتری داره و مدت زمانش طولانی تره. میبینیم که سن ازدواج روز به روز داره بالاتر میره و آقایون هم که سنشون بالا بره، دنبال یه دختر میگردین که مثلا جوان تر باشه. میبینی که خانمی 30 سال داره و کارمنده و در آمد خوبی هم داره، اما هنوز مجرده.
شما ببینید که چرا بیشتر جاها و شرکت ها اعلامیه میزنن که به یه خانم برای فلان کار نیاز داریم. خوب مسلمه که اولین دلیل و اصلی ترین دلیلش اینه که خانم ها به خاطر جنسیتشون، سریع راضی میشن که با یه حقوق کم و حداقلی به کاری مشغول بشن و در بعضی از موارد توانایی سرکشی و مطالبه حق بیشتر رو هم ندارن. چون به هر حال اونها به دنبال حقوقی هستن که بتونن خودشون رو اداره کنن نه یک زندگی مشترک رو. به همین دلیله که جذب خانم ها در ادارت و موسسات بیشتر شده.
پس دوستان دقت کنید که اینجا بحث « اولویت » مطرحه نه « مخالفت » با حضور زن در اجتماع. ببینید ما نمی تونیم با جداسازی خانمها و آقایون این مسئله مهم رو حل کنیم،
آیا میتوان جلوی جوانی را که این نیازها فشار زیادی به وی آورده است با جداسازی گرفت ؟
در جواب سوال اولتون باید بگم که مسلما اینجور هست. با این کار نمیشه که مساله رو
«« حل »»کرد. اما من معتقدم که میشه جلوی بسیاری از مفاسد رو تا حد زیادی گرفت و اونها رو
«« تقلیل »» داد و کمتر بهش دامن زد. بحث جداسازی دختر و پسر مخصوصا در محیط های اموزشی، در رشد تحصیلی هر دو جنس بسیار موثر هست. دانشگاه های امروز ما متاسفانه با این اختلاط خیلی ضربه به امر اموزش زده اند. نه تنها امر اموزش. حتی به خود دختر و پسر. چون غالب دختر ها و پسر ها همیشه سر کلاس درس، ذهنشون در گیر همدیگه هست و به طور نامحسوس و نا خواسته ای سیگنال هایی به سمت هم ارسال میکنن. همیشه مثلا دختر ذهنش درگیر اینه که ایا فلان پسر منو انتخاب کرد یا نه. پسر هم مدام ذهنش درگیر فلان دختره. بسیاری از روابط دوستی از همین محیط دانشگاه ها نشات گرفته میشه.
شما بیاین یه کار بکنید. توی همین انجمن و در قسمت روابط دختر و پسر یه آمار بگیرید و ببینید که چند درصد ازاشنا شدن های دختر و پسر ها و مسائل و مشکلات مطرح شده در این قسمت، از محیط دانشگاه نشات گرفته میشه.؟؟.!!!!! چقدر از این اشنایی ها از محیط دانشگاه سرچشمه گرفته؟ گاه این کار رو بکنین، مطمئنا به نتایج جالبی خواهیم رسید. اگه یکی از دوستان بتونه این کار رو انجام بده، واقعا دستش درد نکنه.
یه روحانی یه روز تعریف میکرد که در یه شهری، فکر کنم شیراز، اومدن و در دانشگاه دختر ها و پسرها رو از هم جدا کردن. مشاهده شد که رشد تحصیلی دانشجویان بسیار زیاد شد و چشمگیر بوده.
دختر و پسر مجرد در سن 20 تا 30 سالگی در معرض شدیدترین تمایلات عاطفی، روحی و جنسی هستند که این تمایلات صرفاً با ارتباط و در کنار هم بودن دو جنس برطرف خواهد شد
.
مسلما همینطور هست و من هم در پست اولم این مطلب رو اشاره کردم. اما ما باید به دنبال راهی بگردیم که این در کنار هم بودن رو قانونمند و ضابطه مند کنیم و خدای نکرده نریم کاری کنیم که باعث بدتر شدن مشکل بشه.
آیا این نیازهای مهم را باید سرکوب کرد ؟
اصلا. اسلام هم با سرکوب مخالفه. یک میل باید " هدایت " بشه نه سرکوب.
آیا جوابی درست و منطقی برای این نیازهای مهم در قبل از ازدواج داریم ؟
دوستمون در پست 8 یه اشاره کوچیک کردن. من فعلا دوست ندارم از الان این بحث باز بشه. به همین خاطر سر بسته منم میگم و رد میشم.
آیا می توان گفت تمامی معضلات اجتماعی و خانوادگی ما ریشه در فرهنگ غرب و غرب گرائی دارد ؟
اگر فرهنگ غرب و کلاً جوامع غربی برای ما معضل ساخته اند، راه مقابله با آن چیست ؟
در جواب سوال اول باید بگوییم خیر. بسیاری از این مشکلات و معضلات اجتماعی و فرهنگی ما، به خاطر تقلید کورکورانه و ناشیانه از غرب و خودباختگی در برابر غربی هاست و عدم اشنایی به معارف و فرهنگ و باورهای اصیل دینی و اسلامی و ایرانی خودمان.
در جواب سوال دوم هم باید به این نکته توجه داشت که غرب اگر راهکاری برای یک بحران اجتماعی میدهد، بسته به شرایط فرهنگی و بافت اجتماعی خودش هست. این ما هستیم که باید چشمانمان را باز کنیم. من نمیگم که غرب رو کنار بزاریم. نه اصلا. من میگم که مفاهیم خوبش رو بگیریم، اونهایی رو هم که تا حدودی بد هستن، باز هم بگیریم!! و
اگه میتونیم اسلامیشون کنیم و کاری کنیم که با فرهنگ ما هم جور در بیان. مثل بعضی از کارهایی که کردیم و نمیخوام اشاره ای کنم. اون مفاهیمی رو هم که از بیخ و بن با ما و فرهنگ ایرانی و اسلامیمون نمیخونن، خوب کنارشون بزنیم.
طبق قانون فیزیک (انرژی از بین نمی رود، فقط از شکلی به شکل دیگر درمی آید) :
اگر ما بخواهیم طبق این قانون، انرژی و تمایلات جوانان را از شکلی به شکل دیگر در بیاوریم، نظر و راهکار شما در این رابطه چیست ؟
اون قانون فیزیک واقعا در این زمینه چیز درستیه. چون اگه این انرژی کنترل نشه، خودش رو به صورت هزار جور دیگه نشون میده. وضع تیپ ها و شکل و شمایلی که بعضی از پسرها و دختر ها به بونه های مختلف وبرای جلب نظر و دلربایی از یکی دیگه انجام میدن و هزاران مشکل و معضل دیگه، ریشه در تبدیل شدن این انرژی به صورت های نامعقول داره.
برای هدایت این انرژی قبلا سربسته اشاره شد که چیکار باید کنیم. اما اجازه بدین بریم جلوتر و دیگر دوستان هم بیان و نظرشون رو ابراز کنن بعد روی اون موضوع هم صحبت خواهیم کرد.
موفق باشید.